Wednesday, October 15, 2008

.:Pulau Tioman Dalam Kenangan:.


Pada 10 Oktober 2008 lalu kami bercuti ke Pulau Tioman. Abg Mirza and the gang yang promote suruh pegi. Mereka baru saja pulang dari pulau tu. Mereka pergi lebih kurang 30 orang. Siap memancing lagi. Seronok dengar cerita membuatkan kami terpanggil utk merasai pengalaman bercuti di pulau. Lagipun kami tak pernah pegi pulau... Cuak jugak sebab takut mabuk laut. Tapi ok la xde rasa mabuk2 pun.

Keadaan di pengkalan feri berlepas... Harga tiket seorang RM70 pergi dan balik. Ramai jugak org nak naik feri ni.. Kami sampai awal, so dapat dok depan gate berlepas..

Keadaan di dalam feri... Ada aircond. Semua keletihan dan tertidur...
Takut mabukpun ya jugak..

Feri yang membawa kami ke sini..


Jeti Kampung Paya, Pulau Tioman.

Sampai di Jeti Kampung Paya.

Kereta kat blakang Epi tu yg bawak beg2 kami ke chalet .


Chalet kami di depan pantai. Cantik x?

Depan 'rumah' kami.

Bilik utama.

Ada katil double di tingkat atas

Jalan menuju ke reception

Inilah 'rumah' kami.. Baru nak masuk..

Chalet atas air.

Bagi ikan makan... Penuh ikan dalam kolam tu..


Pemandangan di tempat makan.

Makan petang. Makanan memang banyak... Alhamdulillah..

Menantikan matahari terbenam...


Jenuh tunggu moment ni..

Nak buat kulit album kumpulan nasyid... hehehe

Nak buat cover album Gang Starz

Kat pulau ni pun ada kucing.

Cikgu Jepun tengah ajar muridnya gunakan alat scuba.

Gaya macam org muda...

Nak gi menyelam. Noi, Epi dan Apong pergi sampai kat batu tengah laut tu.




Bot yang membawa kami ke tempat snorkeling.

Background belakang tu Berjaya Resort.




Terjunlah.. Apa tunggu lagi..

Goreng sedap ni..

Taman Laut ~ Tempat snorkeling.. Bebaik ada jaws!


Sakan korang yek...

Di kelilingi pelbagai spesis ikan. Nampak tak?

Apa lagi tu Epi... Tau guna ke xtau?

Apong tak payah pakai life jacket pun boleh boleh terapung...
Membazir je sewa...
Ambil gambar ikan guna underwater camera.

Tengok tu! 'ramai'nya ikan...

Snorkeling di Pulau berhampiran.
Bila melihat ke dasar laut umpama berada di satu dunia lain.
Cantik sungguh. Keajaiban dan kebesaran Allah...

Di Rock Fall ~ Sumber air dari gunung. Pose maut...

Selamat Tinggal Tioman. Nak datang lagi!

1 comment:

eunsuh_88 said...

pheeweettt utk noi yg cun ++ gitu..hihi..;)